Mediation

Na mijn studie rechten ben ik in 1998 gestart als advocaat. Vanuit de specialisatie arbeidsrecht stond ik werkgevers en werknemers bij in allerlei soorten kwesties. Het adviseren en meedenken met cliënten vond ik heel inspirerend, het procederen ging mij steeds meer tegen staan. In 2007 volgde ik daarom de opleiding tot registermediator, zodat ik mensen in conflictsituaties kon gaan begeleiden naar een oplossing in plaats van naar de rechter. In de jaren daarna heb ik mijn mediationpraktijk steeds verder uitgebouwd en eind 2012 besloot ik mijn toga aan de wilgen te hangen. Sindsdien richt ik mij volledig op mediation vanuit mijn eigen onderneming Lemkes in bedrijf.

De specialisatie in het arbeidsrecht en mijn ervaring in het bedrijfsleven benut ik ook in mijn mediations. De meeste van mijn mediations spelen zich af in de zakelijke sfeer: arbeidsconflicten tussen werkgever en werknemer, binnen teams, geschillen met vakbonden, binnen de directie of samenwerkingsconflicten tussen zakenpartners. Daarnaast bemiddel ik tussen buren. Familiezaken laat ik over aan collega mediators die daarin gespecialiseerd zijn.

Mijn aanpak als mediator is empathisch en daadkrachtig. Ik geef partijen de ruimte die ze nodig hebben, maar zorg ook dat het evenwicht en de voortgang worden bewaakt. Ik vind het een uitdaging om mensen die lelijk doen, mooier de deur uit te laten gaan. Met een set afspraken waar ze samen mee verder kunnen.

Ik werk als Registermediator met de reglementen en contracten van de Mediators federatie Nederland (MfN) en ben voor beroepsaansprakelijkheid verzekerd via de NMv. Mijn algemene voorwaarden vindt u hier (pdf) en mijn uurtarief varieert van € 150 exclusief BTW voor particulieren tot € 200 exclusief BTW voor zakelijke mediations. Alles helder op tafel, daar houd ik van.

Mediators federatie Nederland