Mediation

Na mijn studie rechten ben ik in 1998 gestart als advocaat bij De Clercq, Van Win en Wols in Leiden, tegenwoordig De Clercq. Vanuit de specialisatie arbeidsrecht stond ik werkgevers en werknemers bij in allerlei soorten kwesties. Het adviseren en meedenken met cliƫnten vond ik heel inspirerend, het procederen ging mij steeds meer tegenstaan. In 2007 volgde ik daarom de opleiding tot registermediator, zodat ik mensen in conflictsituaties kon gaan begeleiden naar een oplossing in plaats van naar de rechter.

De specialisatie in het arbeidsrecht en mijn ervaring in het bedrijfsleven benut ik ook in mijn mediations. De meeste van mijn mediations spelen zich af in de zakelijke sfeer: arbeidsconflicten tussen werkgever en werknemer, binnen teams, geschillen met vakbonden, binnen de directie of samenwerkingsconflicten tussen zakenpartners.

Mijn aanpak als mediator is empathisch en daadkrachtig. Ik geef partijen de ruimte die ze nodig hebben, maar zorg ook dat het evenwicht en de voortgang worden bewaakt. Ik vind het een uitdaging om mensen die lelijk doen, mooier de deur uit te laten gaan. Met een set afspraken waar ze samen mee verder kunnen.

Mediators federatie Nederland